Marieke van der Naald

Hoi, ik ben Marieke en ik geef (Limón based) moderne dans. Ik begon met dansen toen ik 5 was, en ben er nooit meer mee gestopt. In 2008 rondde ik mijn opleiding docent dans modern/dansexpressie af aan de Fontys Dansacademie, waarna ik meteen naar New York door vloog en middels een beurs kon dansen aan de “Limón fall intesive studies”

Ik ben inmiddels al ruim 15 jaar volledig werkzaam als dansdocent en heb lesgegeven aan alle verschillende leeftijdsgroepen: van peuters tot 55+. Soms meer theatraal gericht, dan weer meer technisch onderbouwd.

Mijn krachten zijn mensen te laten genieten van beweging, in een flow te komen en zacht, los en doorgaand te bewegen. In mijn lessen is er veel aandacht voor ademhaling in connectie met beweging, evenals het bewust leren loslaten en herpakken van vorm.

Naast mijn dansopleiding heb ik ook een 200u yoga teacher training gevolgd in 2019. Zodat ik met beweging meer mensen kan bereiken.

Bij Marieke in de yogales werken we vanuit het Vinyasa principe. Je danst eigenlijk rustig op je mat, van de ene naar de andere pose. Ademhaling gaat hand in hand met beweging, waardoor je flow heel natuurlijk en organisch voelt. We werken op zowel fysiek als mentaal/emotioneel gebied aan het sterker, meer flexibel, meer mobiel en meer open maken van jou.  Ook maken we gebruik van limón-based moderne dans principes, de yogalessen en de moderne danslessen van Marieke gaan eigelijk hand in hand en verdiepen en versterken elkaar. Kom gerust eens meedoen!

Op de Leidse Ballet & Theaterschool geef ik modern en yoga op dinsdagavond.