Lenna Schouten

Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, maker en docent werkzaam in het veld. Ze danste in producties van diverse choreografen en richtte daarnaast met enkele collega’s Danstheater Rúm op. Rúm maakt voorstellingen met dans en ruimtelijk ontwerp/beeldende kunst.  Als docent werkt ze voor Fontys Academie voor Danseducatie en voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Danscentrum Utrecht, Danstheater VOS en Scholen in de Kunst. Daarnaast verdiepte ze zich in de Countertechniek van Anouk van Dijk en Alexandertechniek, Tom Koch. Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat.

Jazz rythm & dynamics: in deze les duiken we in de jazz. We grooven, grounden, moven en flowen. We spelen en dagen uit. Op zoek naar soul,  ritme en dynamische contrasten.

Counter-contemporary: in deze les werken we met een voortdurend veranderende dynamische balans. We spelen met het gewicht van lichaamsdelen en de ruimte. We vallen en releasen. Je krijgt instrumenten aangereikt waarmee je jezelf als danser steeds bewuster en vrijer kunt aansturen.