Denise Heyser

Denise Heyser is een professionele danseres, gespecialiseerd in ballet. Ze begon met optredens toen ze 4 jaar oud was en met balletlessen toen ze 5 jaar oud was. Ze is afgestudeerd aan de Nationale Balletschool van Mexico INBA (Nationaal Instituut voor Schone Kunsten). Hoewel ze de klassieke ballettechniek (Vaganova) onder de knie heeft, werd ze altijd aangetrokken door nieuwe dansstijlen zoals Jazz Dance, Tap, Hip-hop, waarbij ze lessen volgde bij gerenommeerde Masters uit o.a. New York, Los Angeles, Miami en Canada.
Ze was de eerste leerling die haar school vertegenwoordigde in een Nationale Ballet Competitie die de derde en vierde plaats op rij won.
Haar liefde voor de kunsten bracht haar ertoe om muziek te studeren en haar stem te onderwijzen onder de methode van SLS (Speech Level Singing) waardoor ze haar carrière in het muziektheater, het werken in musicals en internationale cruises kon uitbreiden.
Haar laatste werk was voor het Special Ballet Program voor de UNAM Universidad Nacional Autónoma de México en voor Ice World Santa Fé. Ze werkte als Choreographer, Ballet, Artistic Expression en Stretch Teacher en behaalde verbeteringen in de kwalificaties van haar studenten in nationale en internationale competities.

Ze gelooft dat er één zin is die haar perfect beschrijft:
“De schoonheid die mij interesseert is niet datgene wat genetisch geërfd is, maar datgene wat geconstrueerd is, datgene wat het product is van de wil, de intelligentie en het talent”
Denise Heyser.