Zoë Pattisina

Sinds ik kan lopen, dans ik!  Op mijn 4e ben ik op klassiek ballet gegaan. Ik vond dansen meer dan leuk en heel wat jaren later, ben ik afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Nationale Ballet Academie te Amsterdam waar ik ook een beurswinnares was van de “stichting Dansersfonds ’79.

Na stages bij Het Nationaal Ballet en Introdans heb ik na het behalen van mijn diploma’s onder andere gedanst voor  het Scapino Ballet Rotterdam, de Nederlandse Opera, Van Leth producties, Laurent Flament, en heb ik meegedaan aan programma’s als SYTYCD. Ik werk nu vooral als freelancer in binnen- en buitenland. Tevens heb ik als vrijwilliger danscursussen gegeven in Kenia. Dans maakt een groot deel uit van mijn leven! Het is een van de dingen waar ik gelukkig van word!

Naast zelf dansen ben ik ook danslessen gaan geven. Ik vind het geweldig om mijn kennis te delen met anderen die ook passie hebben voor dans. Techniek vind ik erg belangrijk maar het belangrijkste vind ik om te zien dat leerlingen plezier hebben in mijn danslessen.